Atlas Reconnection

Atlas is de Oudgriekse naam voor ‘de drager’. De Griekse God Atlas droeg het hemelgewelf op zijn schouders. Onze eigen atlas, de bovenste halswervel (C1) is ook ‘de drager’, namelijk van ons hoofd. Deze atlas heeft een zeer prominente rol in het lichaam. Alles hangt als het ware aan de atlas. Daarom is het zo belangrijk dat deze in de juiste positie staat, wat bij het merendeel van de mensen niet het geval is. Dat kan direct of indirect tot veel uiteenlopende klachten leiden. Ondanks dat ik met het rechtzetten van de atlas niet direct de eventuele klachten behandel, is het vaak een eerste (grote) stap in het proces van herstel. Vele mensen hebben na een lang traject van vele therapeuten en/ of therapiën eindelijk een doorbraak ervaren na de atlasbehandeling. Zelfs na vele jaren met (ernstige) klachten.

Mijn geschiedenis:

In 2008 heb ik de officiële opleiding van AtlasPROfilax Zwitserland gevolgd, waarna ik vele mensen heb mogen behandelen met regelmatig wonderbaarlijke resultaten. De behandeling volgens de AtlasPROfilaxmethode wordt uitgevoerd met een speciaal daarvoor ontwikkeld apparaat. Begin 2019 ontdekte ik dat ik in staat was deze behandeling op een energetische manier uit te voeren, dat wil dus zeggen, zonder gebruik te maken van dat apparaat. Inmiddels heb ik daar al veel ervaring mee opgedaan en kan concluderen dat deze energetische methode sowieso hetzelfde resultaat heeft voor wat betreft het in de juiste positie komen van de atlas, maar daarnaast ook een veel diepgaander effect op meerdere niveau’s. Op dit moment voer ik nog beide behandelmethodes uit, zowel met het apparaat als energetisch, ofwel een combinatie van die twee, afhankelijk van de wens van de klant. Waarschijnlijk zal ik op termijn alleen nog de energetische behandeling uitvoeren omdat die het beste bij mij past. Om die reden werk ik niet meer met de naam van AtlasPROfilax maar heet mijn methode Atlas Reconnection.

De behandeling:

Bij de eerste afspraak krijgt u een uitgebreide uitleg wat de behandeling inhoud en wat u kunt verwachten aan reacties en dergelijke. Aangezien ik dit erg belangrijk vind, neem ik hier ruim de tijd voor en heeft u de mogelijkeid om al uw vragen te stellen.

Daarna vult u een registratieformulier in, waar onder andere uw klachten en problemen op vermeld kunnen worden, die we vervolgens bespreken.

Dan volgen er een aantal controles om de stand van de atlas te bepalen.

Voor de behandeling heeft u de keuze uit 3 mogelijkheden:

  • Energetische correctie
  • Orginele correctiemethode volgens AtlasPROfilax
  • Een combinatie van deze twee

Vervolgens controleer ik nogmaals de atlas om te bepalen of die in de juiste stand staat.

Dan krijgt u de gelegenheid om uw ‘nieuwe toestand’ te ervaren en te bespreken.

Tenslotte sluiten we af met het maken van een vervolgafspraak (plusminus 4 weken later).

Alles bij elkaar duurt ongeveer een uur.
In principe kunt u daarna gewoon weer alles doen, zonder beperkingen.
Uiteraard mag u altijd iemand meenemen om u te begeleiden.
De behandeling zelf gebeurt wel één op één.

Extra mogelijkheid: behandeling aan huis

Voor wat betreft de energetische behandeling is er nog een extra optie: Indien u niet in staat bent om naar de praktijk te komen, dan is er de mogelijkheid dat ik bij u aan huis kom voor de behandeling onder de volgende voorwaarden: u woont in Amsterdam binnen de ring en u heeft een ruimte waar de behandeling in alle rust uitgevoerd kan worden. Let op: deze behandeling geldt dus uitsluitend voor de energetische methode. De kosten hiervoor zijn € 120,= inclusief controle.
Groepsbehandeling
Er is ook nog de mogelijkheid dat ik op locatie kom voor behandelingen aan groepen van minimaal 3 en maximaal 5 personen. Voor deze optie geldt een ander (gereduceerd) tarief, vermeerderd met de reiskosten. Het gaat hier ook om uitsluitend de energetische behandeling. Voor meer details hierover neemt u telefonisch contact op (020 6120519 / 06 570 39 120).
Vervolg afspraak
Normaal gesproken is één behandeling voldoende. Bij de 2e afspraak, na ongeveer 4 weken, wordt de stand van de Atlas gecontroleerd en krijgt u, indien nodig, een aanvullende behandeling en/ of adviezen hoe het verdere veranderingsproces te ondersteunen. Daarnaast heeft u nog de mogelijkheid om vragen te stellen met betrekking tot de behandeling. Deze controle-afspraak is dus een belangrijk onderdeel van de gehele behandeling.
Behandeling van dieren
Het energetisch corrigeren van de atlas maakt het mogelijk om ook dieren te behandelen.
Dieren hebben namelijk ook te maken met een scheefstand van de atlas met alle gevolgen van dien. Veel honden bijvoorbeeld krijgen vroeg of laat te maken met heupklachten. Daar zie je ook dat een scheefstand van de atlas een compensatie geeft in het bekkengebied waardoor meer spanning ontstaat en daarmee extra slijtage. Ook veel paarden  kampen met problemen aan de wervelkolom. Ideaal is om deze behandeling preventief toe te passen, om te voorkomen dat er klachten gaan ontstaan a.g.v. de atlas-scheefstand. Voor meer informatie over de behandeling van uw dier(en) kunt u telefonisch contact opnemen (020-612 05 19 / 06-570 39 120)

Graag tot ziens!

Felix Baas